Tilbake

Nyhetsfeed

Hvordan bygge en influencer marketing strategi for 2019

Lurer du på hvordan man plasserer influencer marketing i markedsmiksen? Hos United Influencers har vi jobbet strategisk med influencer marketing i snart fem år. Vi har gjort over 2.000 kampanjer og jobber med hundrevis av influencere og merkevarer hver uke. I 2019 er influencer marketing (på Instagram alene) forventet til å vokse fra å være en industri verdt 1,6 milliarder USD i 2018 til å 2,38 milliarder i 2019 (statista.com). En undersøkelse fra influencermarketinghub.com påstår også at influencer Marketing er den raskest voksende kanalen for å innhente nye kunder på nett og at rundt 70% av markedsførere vil øke influencer budsjettet sitt for året som kommer.

Mange markedsførere lurer på hvordan de kan gå fra å sponse et par blogginnlegg her og der – til å bygge langsiktige strategiske planer med influencere som en solid del av markedsmiksen. I denne artikkelen vil vi introdusere fire forskjellige strategier til hvordan man implementerer influencere i markedsplanen for 2019:

– Ekstra krydder på toppen

– influencer marketing som kjernen av markedsplanen

– Enkeltstående influencer kampanje

– Langsiktig, strategisk konsept

1. Ekstra krydder på toppen

Denne strategien går ut på å ha en markedsføringsstrategi med annonser som kjører parallelt med-, før-, og etter en influencer kampanje. Man bruker påvirkningskraften for å nå spesifikke mål for konvertering, eller som ekstra krydder for å oppnå et sterkt fotavtrykk i målgruppen. Influencerens aspirasjon- og assosiasjonsverdi bidrar til å øke den emosjonelle innvirkningen på markedsplanen. Den vil også forsterke merkevarebyggingen, øke effekten og bidra til ekstra verdi på de overordnede resultatene.

Her er et eksempel på en “ekstra krydder” kampanje United Influencers gjorde med Storytel

Lydbok app, Storytel, hadde en bred markedsføringsstrategi med flere forskjellige annonser og kampanjer som kjørte parallelt med influencer marketing. Våre influencere Caroline Berg Eriksen og Sophie Elise ble identifisert som riktige profiler for kundens målsetninger og fikk oppdraget om å øke den totale verdien på kundens strategi.

Dette resulterte i et samarbeid over tre år mellom Storytel og United Influencers. Influencere ble brukt til å treffe flere segmenter. De promoterte Storytel i sine egne kanaler, som blogg, Instagram og Facebook. De spredte autentiske og troverdige fortellinger om hvordan Storytel er en del av hverdagen. Kampanjen vi gjorde med Sophie Elise konverterte rundt 15% av deres totale nedlastinger med over 5.000 nye brukere som kom direkte fra hennes univers. Dette ble målt via bruk av rabattkoder og sporing av hvor trafikken på Storytels sider kom fra. Dette eksempelet ble særskilt autentisk siden det var Sophie Elises egen bok, lest inn av henne selv, som ble brukt i promoteringen.

2. Influencer marketing som kjernen av markedsplanen

Denne strategien er basert på å bruke influencere som base for alle andre markedsaktiviteter. Influenceren produserer autentisk innhold og designer ofte produkter som blir brukt i merkevarens egen kommunikasjon og i influencerens kanaler. Det kan for eksempel være et designsamarbeid eller et ambassadørskap. Det finnes få grenser til hva man kan gjøre sammen med en influencer ved hjelp av denne strategien. For eksempel kan man få influenceren til å legge ut annonser i egne kanaler, bruke dem som modeller for merkevarens produkter, gi dem muligheten til å designe et produkt og/eller lage en sterk video som kan brukes i alle mediekanaler.

Poenget med å bruke influencer marketing som kjernen av markedsplanen er at man kan bygge alt rundt deres sterke personlige merkevare og aspirasjonsverdien de har til sitt publikum. Merkevare og influencer smelter sammen og skaper genuint og troverdig innhold som blir støttet opp av influencerens personlige merkevareverdi.

Et eksempel med Ellos, hvor de hadde en influencer som kjernen i markedsplanen

Livsstils- og klesmerke Ellos ville bruke influencere som kjernen i en hel kleskolleksjon og booket inn svenske Sofi Fahrman for jobben. Hun bidro til å utvikle produktene fra start, designet klærne, promoterte kolleksjonen i egne kanaler, ble brukt som modell for å vise kolleksjonen på Ellos’ sider og var kjernen i alt som ble gjort. Innholdet med Sofi ble brukt i alle annonser for kolleksjonen i forskjellige formater og visuelle uttrykk. Sluttresultatet ble en nydelig kleskolleksjon for mor/datter, fanget på kamera på en av Sofis favorittsteder, Ibiza. Ellos rapporterte at nettbutikken fikk en trafikkøkning på 40% lanseringsdagen og 50% av kolleksjonen ble solgt på dag én. 3.000 plagg ble solgt på bare tre timer. Totalt økte Ellos omsetningen med 50%.

3. Enkel influencer kampanje

Dette er ofte influencer kampanjer med mindre budsjett, som går uten at merkevaren kjører andre kampanjer. Det kan være en kreativ aktivitet som fører til sterk effekt i et kort tidsperspektiv. For eksempel et event, et kreativt stunt eller en konkurranse for å drive engasjement. Det knytter påvirkningskraften en influencer har i målgruppen sammen med en aktivitet som passer med annonsørens mål om rask respons.

Den gangen Komikerfrue kledde seg opp som et gigantisk truseinnlegg

Tampong-giganten, o.b., ville lansere et nytt produkt, truseinnlegg, til det norske markedet. De ville nå ut til et stort antall mennesker for å skape Word of Mouth og produktkjennskap i målgruppen. Influenceren Komikerfrue fikk oppdraget. Det resulterte i et kreativt stunt, hvor hun kledde seg opp som et truseinnlegg og spaserte ned Karl Johan for å dele ut truseinnlegg. Et kamerateam fulgte henne gjennom hele dagen og lagde en engasjerende video for sosiale media. På Facebook nådde den 320.000 mennesker, fikk 120.000 visninger og over 2.000 engasjerte. På Instagram engasjerte over 12.000 seg med innholdet.

4. Langsiktig, strategisk konsept

Vi understreker alltid at influencer marketing fungerer aller best i en langsiktig plan, hvor man skaper et sterkt forhold mellom influencer og merkevare. Effekten av å gjøre dette er at influencerens publikum også bygger et sterkt forhold til merkevaren. Disse samarbeidene resulterer i sterkt kredibilitet, er drevet av influencerens aspirasjonsverdi og deres påvirkningskraft. Det holder på publikums oppmerksomhet over en lengre tidsperiode. Når vi skaper et langsiktig konsept, fokuserer vi på å lage en influencer drevet kampanje hvor man starter snøball-effekten. Les mer om hvordan man kan bruke influencere til å bygge merkevarer i denne artikkelen.

 

Oppdrag: Få nordmenn til å spise mer frukt og grønnsaker.

Opplysningskontoret for frukt og grønt ville skape en kampanje for å få folk til å spise mer grønt i hverdagen. Dette resulterte i et langsiktig, strategisk konsept hvor hashtaggen #jegtarutfordringen ble lansert ved å bruke flere forskjellige Influencere gjennom hele 2018. Matblogger Linda Stuhaug var kjernen i kampanjen. Hun utfordret sine følgere og andre Influencere til å følge hennes eksempel. De andre Influencerne utfordret igjen sine følgere og konseptet fikk veldig bra organisk rekkevidde og påvirkning på målgruppen. Konseptet var også en del av kundens egne kanaler.

Hvordan bygge den riktige Influencer Marketing strategien for din merkevare

Hos United Influencers hjelper vi deg med å finne den riktige strategien basert på dine mål. Vi finner de riktige Influencerne, planlegger kampanjene, implementerer dem og tilslutt analyserer resultatene i en fullstendig rapport. Ta kontakt med oss i dag for å kartlegge dine muligheter for 2019.

Top