Go back

Newsfeed

Breakit – Hearst Media Group will run United Influencers in Italy and Switzerland. (Article in Swedish)

Mediekoncernen Hearst ska driva varumärket i Italien och Schweiz.

Influencernätverket United Influencers, som grundades 2015, har precis klivit på sin expansionsresa. Efter att ha lanserat sin plattform på pilotmarknader som Sverige och Norge vill de nu satsa på lokal närvaro i fler länder.

De börjar i Italien och Schweiz.

Nu har de precis ingått ett avtal med den amerikanska mediekoncernen Hearst, som kommer att vara licenstagare av plattformen.

Just tekniken nämner vd:n Jakob Wigselius som en central del i bolagets fortsatta expansion.

“Behovet av rätt teknik går inte att överskatta och i takt med att antalet profiler har växt till nästintill oräkneliga mängder så behövs verktyg för att samla både självständiga profiler och alla de hundratals agenturer som finns runtom Europa och världen”, säger han i en kommentar.

Han ser flera fördelar med samarbetet.

“Hos denna typ av aktörer finns ofta redan ett aktivt arbete med influencer marketing men behovet av rätt teknik som kan effektivisera allt från avtal till statistik och betalningsflöden är ofta stort. Samtidigt har man som stor mediekoncern fördelar genom sitt kontaktnätverk och sina möjligheter att paketera flertalet olika medieslag.”

United Influencers styrelseordförande Istvan Beres tillägger:

“Tajmingen är optimal då United Influencers är ett av få bolag som tidigt fått tillgång till Tiktoks API med förstapartsdata och statistik.”

Read full article at breakit.se

Top